Låt aldrig barnen lida för vad deras föräldrar har ställt till med.


Det pågår en snudd på bisarr diskussion på social media gällande de barn vars föräldrar var stridande för terrororganisationen IS, och som nu efter det att har dödats i strid, så tycks det som de här barnen är helt utlämnade till sitt eget öde och därför hänvisade till en högst oviss framtid, och som nu ingen tycks vilja ta huvudansvar för.

Men när barn och som nu har hänt att de har mist sina föräldrar, är det inte då i första hand något för de närmaste anhörigas ansvar att ta hand om dem? Och om det är så att släkten har sin hemvist i utlandet, varför inte då lösa det som är mest praktiskt för dem? Men om nu närmsta familjen, släkt och vänner är bosatta i Sverige, vad är då problemet med att ta hit dom här?

Och hur är det över huvud taget möjligt att man kan haspla ur sig de ena dumheten efter den andra där man man fullaste allvar menar på att det inte skall ges möjlighet för de här drabbade barnen att få uppleva trygghet och en fast och säker trygghet där de inte längre behöver frukta för sina liv?

Det är sjukt!

Rädda Barnen riktar hård kritik mot regeringen i ett öppet brev. Staten sviker sitt ansvar mot de barn till misstänkta IS-terrorister som lider i syriska läger, menar organisationen.

– Den humanitära situationen är orimlig. Då kan man inte sitta och utreda, säger Rädda Barnens Sverigechef Ola Mattsson.

”Det ska inte råda något tvivel om att regeringen gör vad vi kan för dessa barn och om möjligt ska de föras till Sverige,” skriver Margot Wallström på Facebook.

https://www.dn.se/nyheter/politik/radda-barnen-riktar-hard-kritik-mot-regeringen-for-att-svika-is-barn/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s