Om ett liv är mindre värt för att man är kristen, vem är då vi?


När det terrorattentat som nyligen inträffade, vilket vars mål var direkt riktat mot den muslimska lokalbefolkningen i Christchurch på Nya Zeeland, då dröjde det inte länge förrän all världens samlade politiker gjorde gemensam sak och fördömde vad som då hade hänt. Men så fort när det kommer och handlar om liknande terrorattentat som ägt rum mot kristna, då blir det genast mycket tystare i de leden.

Att politiker inte tycker det är mödan värt att fördöma och kraftigt ta avstånd från det så fruktansvärda terrorattentat som ägt rum i Sri Lanka, mot kristna, och som nu har skördat flertal dödsoffer, det kan säkert härledas till den kristofobi som många idag ger uttryck för. Siffran talar i nuläget om upp emot 200 dödsoffer, och utöver det rör det sig om ännu fler som har blivit skadade av det så fruktansvärda terrorattentat som nu har inträffat, det är minst sagt mycket märkligt.

Nuri Kino skriver.

Nuri Kino: Sveriges regering är tondöv för kristofobi

Mitt under pågående folkmord mot kristna utser regeringen ett sändebud som ska jobba mot antisemitism och islamofobi. Varför undantas världens mest förföljda grupp – de kristna – från uppdraget? skriver Nuri Kino.

Men när man som vissa gör, försöker flytta bort fokus och i stället koncentrerar det till det man anser kristna bör ställas till svars för, då vet lågvattnetsmärket inga gränser för hur lågt det får sjunka.

Och även om det finns de övriga religiösa grupperingar som utsätts för våld, förföljelse, där man riskerar sitt liv för trons skull, så ligger det inte närmelsevis i närheten av den förföljelse och det hat kristna utsätts för idag. I en del regioner där det har funnits kristna sedan den första kristna församlingen grundades för 2000 år sen, där finns det idag inga levande personer kvar som är kristna, de har man antingen mördat, eller så har man tvingat bort dem till att bosätta någon helt annanstans. I det närmaste står de kristna helt utan både rättsligt samt politisk skydd mot det våld och den så grymma förförjelsende utsätts för.

Och under tiden tiger media.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s