Och under tiden fortsätter vi att knyta näven i byxfickan.


För drygt 2 år sen blev vi så illa tvingade till att ställa av vår bil, inte på grund av kostnaderna det innebar med att fylla upp tanken på den i första hand, utan av en helt annan anledning. Och om vi inte hade tagit det beslutet då, så hade vi gjort det nu.

Men det jag inte begriper mig på är att, trots att bensinpriset hela tiden når nya rekordhöjder, så finns det ingen, med få undantag som reagerar mot det. Hur är det möjligt?

Det närmaste jag kan finna för att försöka hitta nån förklaring till varför folk idag är så passiva och inte som förr där när man gick ut på gator och torg och öppet visade sitt missnöje mot det politiska etablissemanget, är att att idag tycks det som man tror, åtminstone inbillar man sig att det räcker med vad som skrivs på social media och vad som där delas av olika slags missnöjesyttringar för att det skulle tänkas väcka nån slags opinion. Precis som att en grupp som nån har startat på Facebook skulle va nåt slags verktyg till att få de som styr och ställer i vårt samhälle att tänka om i ett visst avseende.

Hur dum får man lov att bli innan man själv har kommit till insikt gällande sin egen klarsyn om vad det är som pågår är frågan?

Så varför är det då så få som bryr sig och som inte nöjer sig mer än att endast knyta näven i byxfickan? Och hur var det möjligt att ett folk som en gång i tiden var ett av de mest fruktade folkslagen i Europa, ett krigarfolk, har förvandlats till det vi är idag? En nation av mesar.

Och orden i den svenska nationalsången: Du tronar på minnen från fornstora dar, ger oss bara en stund känsla av nostalgi och en kort glimt av historien om hur det en gång var, men som i själva verket har och är det inte relaterat ett dugg med verkligheten att göra.

2 reaktioner till “Och under tiden fortsätter vi att knyta näven i byxfickan.

  1. Nej, man ser inga protester ute på gator och torg. Minns när bensinpriset låg strax under 10:- kr och alla tyckte gränsen är nått när det blir dyrare än så. Det var ganska länge sedan……

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s