De säger man skall vänta på Gud. Men…


För att man ska få en klar och rätt förståelse för allt det som händer och som inte händer i våra liv, så tror jag att själva utgångspunkten och kärnan för det är att man accepterar livet för vad det är, och inte gör sig några som helst falska illusioner om att det skulle handla om något helt annat som övergår vårt förstånd. För som när det gäller allt det som man ändå inte kan rå på, oavsett om det handlar vad det är för slags väder, vem kan påverkar det till att det jämt och ständigt skulle va till ens fördel? Eller till där det handlar om helt andra saker som har direkt inverkan på ens liv, så är vi kort sagt väldigt små vi människor när det kommer till att försöka begripa oss på allt det vi inte förstår om tillvaron och meningen med livet.

Inom kristen termologi finns det ett uttryck, ordstäv kanske man kalla det för, som är vanligt förekommande när det händer saker och ting som gör att livet går sönder för oss.

Det kallas för: Vänta på Gud, eller som det även kan uttydas att, man skall bida sin tid, som det så fromt heter i en del kretsar. Det vill säga under den tid när ingenting händer och man rådlös slår ut med händerna över att man inte fattar och begriper nånting över vad som har hänt, det är då man enligt de som mer förstår sig på vad det handlar om varats olidlighet, skall inta en position av där man i stillhet och förtröstan litar på Gud. Och  i sinom tid kommer han då att gripa in i ens liv. Han kommer ju aldrig försent, menar man på.

Men då till frågan som vad som verkligen är sant och som i själva fallet inte bygger på en massa märkliga,  konstiga idéer som människan vill lyfta fram för att på sitt sätt konstruera och hitta på alla slags förklaringar, som om det skulle va till nån slags hjälp och stöd för den som har hamnat, så att säga mitt upp i stormens öga.

Och kanske är det just därför, åtminstone är det en av anledningar till att så många uppfattar kristna som att , för det första och som man menar på,  så har det inget budskap att komma med som är relevant för hur ens egen livssituation ser ut och som fungerar att applicera på där man själv befinner sig i livet. Och i och med de rökridåer kyrkan många gånger har lagt ut, så har man som en konsekvens av det förlorat all sin trovärdighet.

De säger man skall vänta på Gud, mem det är ingen som har sagt hur lång den tidens väntan är. Och det är det ingen som vet nånting om.

 

5 reaktioner till “De säger man skall vänta på Gud. Men…

 1. Själv är jag på inget sätt klar med just det här, finns mycket funderingar jag själv har kring både det ena och det andra när det gäller det här. Och som du skriver, vilket jag helt är ense med dig om, så skall man aldrig pracka på någon annan om sin tro, eller vad det i andra fall kan röra sig om för livsåskådning.

  Gillad av 1 person

 2. Mina förfäder, samer har av kyrkan behandlats väldigt illa. Fniss, sitter nog nedärvt i mina gener att akta mig noga för kristendomen.😀

  Gilla

 3. Ändå är så många krig utförda i religionens namn då den ska påtvingas andra. På samma sätt som den påtvingades även det nuvarande Sverige. Och under lite modernare tider har missionärer skickats ut. Svenska kyrkan har väl blivit lite mer rumsrent numera, men har haft aktier där barnarbete utnyttjats och som har med vapentillverkning att göra. Ja som du märker är jag kritiker till kyrkan. Har absolut ingen religiös tro, men är inte kritisk till enskilda människors tro.

  Gilla

 4. Jo, jag är medveten om det. PÅ 1600-talet utkämpades det ett krig som höll på i 30 år. Det 30-åriga kriget och som var just ett religionskrig där katoliker och prostestanter slaktade varann i en närmast ofattbar skala sett till den tidens mått om hur många människor det då fanns på jorden. Så det här är ju inget det går att blunda för. Finns mycket som jag själv inte begriper mig på när det gäller just de här krigen som har utkämpats i religionens förtecken.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s