Från en generation till en annan generation.


Det är lustigt det där med de lekar som man roade sig med tillsammans med andra barn och en del vuxna när man själv var en liten grabb, de lekarna fungerar precis lika bra nu som de gjorde då.

Igår var vi och hälsade på hos min dotter, hennes sambo och deras två barn en stund. Och det dröjde inte lång stund efter det att vi hade fått i oss en bit mat och kaffe på det, där vi efter en stund gick ut på deras tomt där de bor för att gå över till en del lekar. Och när det gäller de lekar som vi gärna brukar leka tillsammans med när vi ses, så tror jag att leken: Du kan inte ta mig, är mest populär bland de små.

Snacka om lekar över generationsgränserna.

Och här inser man snart sina begränsningar mot det stenhårda tempo de drar upp. För att för det första så är de ruggigt snabba redan i starten, och det försprång som sen ligger på ungefär 10-15 meter, innan man själv har fått upp farten, det är i det närmaste omöjligt att ta igen sen, man får försöka köra med list i stället.

2 reaktioner till “Från en generation till en annan generation.

  1. Det som också förvånade mig är att samma lekar finns i de flesta länder. Jag har bott i Egypten och Nigeria, kommer från Tyskland och har levt här i över trettio år. Alla barn leker samma lekar. Helt otroligt.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s