Citatet


”Det är en farlig utveckling när makteliten, genom landets liberala ledarsidor rasiststämplar folket. Det är tragiskt att eliten inte längre ser eller är oförmögna att lösa de samhällsproblem som en stor del av medborgarna ser. Det är sorgligt när makten inte längre lyssnar på folket.”

 

5 reaktioner till “Citatet

 1. Nu tror jag inte jag förstod. Är makteliten enligt dig liberalerna? Menar du i så fall (L) och (C)? Bara undrar så jag hänger med. Maktelitens press, är det DN?
  Jag tillhör inte liberalerna. Men jag vet att dom inte vill samarbeta med sd som har ett ursprung från nazistiskt/rasistiskt parti. De allra flesta partierna vill inte samarbeta med ett sådant parti. Jag gissar att t ex DN kan ha aktivt skrivit om EU-valet och om den oroande utvecklingen av extremhögern inom EU (som sd samarbetar med), och att tidningen kan ha publicerat artiklar som går ut på en uppmaning till oss väljare att inte rösta rasistiskt.
  Är det så du menar?

  Gillad av 1 person

 2. Nånting åt det hållet ja. Var väl Astrid Lindgren som sa nåt om att, när inte makthavarna längre vill lyssna till folket, då är det dags att byta ut dom. Men eftersom det politiska klimatet idag skiljer så mycket åt mot hur det för ex antal år sen, idag flyter, med vissa undantag det de mesta samman i en enda gröt av politiskt svammel och tjafs. Och nu har ju även på senare tid även (L) svängt om i sin syn i att inte vilja ha nått samarbete med SD. Det är en konstig tid vi lever när det gäller att förstå sig på politiken. Men som förr, när det som var rött, var rött, och det som var blått,blått, då visste man ju vart man hade dom nånstans. Det vet man inte idag, inte på samma sätt som då.

  Gillad av 1 person

 3. Kan även här tillägga att, just detta när man sätter etikett på människor och stämplar folk som vore de nästintill nazister och högljutt anklagar de för att vara rasister, då blir det enligt min mening väldigt fel, vilket inte för med sig någon vidare konstruktiv diskussion. Jag har själv inga bekymmer med att på det bestämdaste ta avstånd från när rasism visar upp sig från sin absolut sämsta sida, vilket det dryper av på nätet idag. Men samtidigt har jag också respekt och förståelse för den rädsla och oro många människor känner och upplever idag, men som jag också har sett och lagt märke till tar det sig ibland uttryck på fel sätt.

  Gilla

 4. Ja och det som var brunt är fortfarande brunt.
  Att L och SD har debatter är inte detsamma som samarbete. Jag upplever däremot mer av samarbete mellan kådisarna (ja KD) alltså sd. Skrämmande. M närmar sig oxå sd. S kan inte hålla sig på vänsterkanten pga de tappat så många väljare. Det är helt enkelt så här vi har röstat. Väldigt obehagligt tycker jag. Tydligen tillräckligt stort antal väljare som väljer att rösta brun-mörkblått. Så om någon tidning påstått att vi svenskar har blivit mer rasistiska så stämmer ju det att det är så många fler som röstat så – som för ett antal år sedan hade varit otänkbart. Då hyste vi inte bruna åsikter. S har tvingats av väljarna till röd-blått. L och C samarbetar hellre med S än med blått som börjar skifta i brunt.
  Men jag tycker att S gått alldeles för långt över till det blå blocket.
  I EU-valet såååå viktigt att rösta rött, V, för att inte stärka de extrema högerpartierna som etablerat sig inom Europa. Så tycker jag

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s