I sanna vänners lag kan man alltid va sig själv.


Eller kan man alltid det?

Även fast jag har, om jag får lov att säga det själv, högt i tak, när det gäller meningsutbyten man har med andra människor när man råkar hamna i en viss situation om allt det som man inte är överens om till punkt och pricka, eller om det är tvärtom., om som diskuteras.  Och om det i ett visst stycke har visat sig att jag har haft fel, och det har ju hänt det också, då är jag inte den som till varje pris håller på min rätt och inte ger vika enbart för sakens skull så att säga. Hur dumdristig och stolt som helst får man ändå inte va. Jag är också medveten om att jag själv inte alltid har betett mig på korrekt sätt när det gäller det här, och det är inget jag tycker om hos mig själv.

För inte så länge sen hade vi en diskussion min fru och jag om några av de personer vi känner, och om de som vi gärna bjuder hem till oss. Och de som vi känner ger oss nått i bägge riktingar av ett positivt meningsutbyte och som man har kul och trevligt tillsammans med, det kan man leva med ett bra tag framöver med att ha andats in den typen av livsluft, och som ger förnyad energi för de dagar som ligger framför.

Men som vi också har lagt märke till under årens lopp, vilket är en både smärtsam erfarenhet och som kostar på när man har just med människor att göra, så är det när de som man tidigare har umgåtts med, av nån anledning så har de efter ett tag dragit sig tillbaka och undan från vidare kontakt och umgänge med oss. Och sen har man inte sett skymten av de igen. Och när man inte ens har fått nån förklaring till vad och varför det blev på det viset, då är det lätt hänt att man vänder både in och ut på sig själv till att försöka komma underfund med vad som har hänt och vad som var anledningen till det. Detta dock i de flesta fall helt utan resultat, och som man inte kommer nån vart med.

Det här är en tråd jag kommer att spinna vidare i kommande inlägg här framöver. Så håll ögonen öppna.

 

2 reaktioner till “I sanna vänners lag kan man alltid va sig själv.

  1. Jag tror det händer oss alla. Hade en kompis som från den ena dagen till den andra inte pratade med mig längre. Frågade vad som har hänt, gjorde jag något fel? Nej, var svaret men hon pratade ändå inte med mig längre.
    Det är bara att acceptera. Det är ingen mening att grubbla.

    Gillad av 1 person

  2. Tråkigt när man förlorar vänner som har betytt något för en. Det har hänt mig med. Det är ledsamt, men bara att acceptera och söka sig till andra. Samtidigt tänker jag på hur jag själv drog mig undan från mina vänner när jag började må riktigt dåligt. Många undrade nog var jag tog vägen och de visste inte hur dåligt jag mådde bakom fasaden jag visade upp. Alla har sina problem och det kan ju ligga mer bakom att vänner försvinner och inte tar kontakt längre. Men det är tråkigt likaväl.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s