När man trodde att en följare på Twitter försvann…


Då kan det visa sig att det i själva verket förhåller sig på det här viset.

Varning: Det här kontot har stängts av tillfälligt

Det här är en varningstext som jag lagt märke till har blivit ett ständigt återkommande tema på Twitter och som jag noterat att det allt oftare har dykt upp på senare tid. Men innan nån nu går händelseförloppet i förväg och försöker sig på att förklara att, det är säkert nån unken rasist som de vill komma åt och som det rör sig om, så låt mig då säga följande. Ta inte det för givet, det kan visa sig att det beror på helt andra  betingelser.

När det gäller just den här problematiken med folk som fått sina konton avstängda på social media, så känner nog de flesta till att Facebook ligger långt fram när det gäller att antingen stänga ner folks konton, eller så censuerar man det innehåll som ibland delas där i form av både bilder och text.

Men nu tycks det alltså som de reglerna även ha nått fram till Twitter till att gälla även där. Det gäller att man ser upp.

3 reaktioner till “När man trodde att en följare på Twitter försvann…

  1. Håller med dig. Det är inte självklart längre att man får skriva vad man vill och/eller tycker. Dessutom kan det vara konton som bara skriver om vardagsliv utan politiska eller andra ”heta” teman.

    Gillad av 1 person

  2. Det är en mycket farlig väg de nu har slagit in på när de gör allt i sin makt till att försöka kväsa det fria ordet. Yttrandefriheten har aldrig varit så hotad som den är nu. Jag har nu registrerat mig på ett nytt konto på Mewe nu, så finns du kvar där så är det bara att hojta till.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s