När det goda samtalet går förlorat.


Att försöka föra ett konstruktivt samtal utifrån ett rationellt tänkande och sunt förnuft, så är det ingen som helst garanti för att det samtal som förs leder fram i progressiv och positiv riktning, det kan lika gärna gå åt det andra hållet där man beskylls och anklagas för något som inte ligger i närheten av vad som var ens intention och vad det var man menade och som var ens avsikt med det man sa.

Det är inte en gång det har hänt att jag har häpnat över vad somliga vill ha det till när man i ett visst avseende gett uttryck för en personlig åsikt, det verkar precis som att man vill ha och söka en anledning till att ställa till med konflikt och osämja utifrån hur man själv har uppfattat en sak om vad det var man egentligen inte menade med det man först sa. Det kan bli rätt rörigt emellanåt, smått kaotiskt till och med.

Ord har en synnerlig märklig förmåga att vrängas till, missuppfattas och att tolkas på fel sätt beroende på vem det är vem man samtalar med. Och när vederbörande redan från start har bestämt sig för hur det ligger till med saker och ting och bestämt hävdar sin uppfattning utan minsta antydan om hur det egentligen ligger till över vad som faktiskt är sant, då har man cementerat sitt sinne med vad man själv anser vara sant, och det går sällan att rubba på mot den som redan har bestämt sig och som vet hur det ska va och hur det ligger till med vad det nu handlar om.

 

 

En reaktion till “När det goda samtalet går förlorat.

  1. Många har sin världsbild, sin uppfattning om, sina förutsatta meningar o.s.v. helt klart för sig. Om det du tycker inte passar in i deras föreställningsvärld, då blir det så. Har hänt mig många gånger.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s