Hellre lever jag mitt liv fullt ut än att dö som en medelmåtta.


I natt hände det återigen som har blivit alltmer vanligare förekommande problem för mig på senare tid. Jag låg jag vaken rätt länge fram till innan jag hade somnat, uret visade på strax efter 2 i natt när jag senast tog en koll på vad uret visade på. Jag har under en längre period grubblat på vad som är själva meningen med livet, varför man finns till och vad som är det reella syftet med ens tid på jorden. Och en sak har jag nu kommit fram till och vad jag nu har bestämt mig för att jag ska göra.

Jag ser nämligen ingen som helst mening med varför man ska anstränga sig till att leva ett skötsamt liv där man hela tiden har full och noggrann koll på vad man både äter och dricker och stoppar i sig till vad som ger en rätt näring att orka med vad som händer under de timmar som ligger framför och närmast inpå.

Och om det nu skulle råka va så att jag med en mer hälsosam livsstil skulle uppnå, låt oss säga en ålder av 80 år, vad är det för slags mening med det?

Nej, det då är det bättre att ta ut svängarna medans man kan, och att man ser till att man får ut maximalt av sitt liv under den korta tid man har i sin stund på jorden. Allt annat än det är meningslöst.

Och om jag nu ska ta de fulla konsekvenserna av mitt beslut, så är det inget jag ryggar för. Jag kan lika gärna dö i morgon som vilken annan dag som helst. Det spelar ingen roll.

3 reaktioner till “Hellre lever jag mitt liv fullt ut än att dö som en medelmåtta.

 1. Visst. De allra flesta funderar väl över ”meningen med livet”.

  Du som kristen vet ju att Adam och Eva var satta att uppfylla jorden. Ta hand om den. De var fullkomliga men syndade mot Gud.

  Om de inte hade gjort det hade de levt än idag. Det vill säga precis som Gud tänkte att det skulle bli. Gud kan inte göra fel. Ondskan, i form av Guds motståndare har fått härska över jorden fram till vår til, men snart återställer Gud ordningen som det var tänkt från början.

  Existentiella frågor hade egentligen aldrig behövts om inte en motståndare till Gud, i form av en självgod ängel gjort sig till självutnämnd lögnare och baktalare, Satan Djävulen…

  Läs mer på http://www.jw.org/sv

  Gillad av 1 person

 2. Livets mening har alltid varit för mig: ”Försök att ha det så bra som möjligt så länge du lever”. Vi dör bara en gång men vi lever väldigt många dagar som vi kan försöka göra så bra som vi bara kan.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s