Det sägs att det underlättar om man är lite knäpp.


Vet inte hur det är med den saken, möjligt det är sant, men frågan är om det egentligen spelar nån roll i långa loppet?

Men om jag nu ska fortsätta orka med att stå ut att leva kvar i den här galna världen, då är det ett ytterst bevis på att jag är tillräckligt galen för att klara av det.

De senaste dagarna har jag ohämmat, utan några som helst spärrar gett uttryck för hur jag just nu mår och om hur jag tänker och filosoferar beträffande fortsatt färd genom livet framåt. Och det har jag fått en hel del reaktioner på, inte minst på Twitter.

Det är ändå rätt så fascinerande det här vad som händer och vad som kan få folk i rörelse som när man utan skygglappar kastar sig handlöst rakt ut i det okända havet. För på samma sätt som jag nu har gett tillträde till vem som helst och som egentligen inte vet så mycket om vem jag är att se rakt in i det innersta rummet av mig själv, så hade jag precis lika gärna kunnat välja att behålla all skit och bröte inom mig själv i stället. Men det har jag alltså inte gjort. Bland annat var det en person som skrev så här.

Gör inget dumt och stanna här så länge du kan, man kan missa något väldigt fint. Vi alla vet att vi har ett bästföre datum.

Men så har jag också på nära håll sett de människor som jag på olika sätt har kommit i kontakt med i livet, om vad som händer med en människa när man resignerat och handlöst fallit ner mot marken i ett apatiskt, likgiltigt tillstånd över att man är oförmögen att kunna göra nånting åt sin livssituation till att ändra på ett mönster där man långsamt försöker bedriva tiden med något som ger livet mening med att leva. Det är en tragisk syn när man ser en människa tyna bort på det viset. Och när det enda som finns kvar av accepstans är att man inväntar på att man ska dö, då är det svårt att få en sån person att tänka om och tänka i nya banor.

Och en sån människa vill jag inte bli…

En reaktion till “Det sägs att det underlättar om man är lite knäpp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s