Somliga går i trasiga skor, men inte dom.


Visst har man hört talas om en del amerikanska predikanter extravaganta livsstil, från allt där de glider om kring i privata jetplan i flermiljonklassen, till där somliga inte bara nöjer med sig med att bo i lyxkåkar och där man inrett sina badrum vars vattenkranar är förgyllda i guld, med mera.

Tidningen Dagen har idag uppmärksammat ett konto på Instagram som heter, PreachersNSneaker, och där man lägger ut bilder på de kläder som kristna pastorer och ledare använder.

Här. https://www.instagram.com/preachersnsneakers/

Den här jackan från Gucci och som en predikan vid namn Judah Smith, vars böcker har översatts till bl.a svenska, kostade inte mindre än 3.600 dollar. https://www.instagram.com/p/B0_sysDBj_g/

Men så länge det finns dom som villigt och glatt fortsätter att understödja deras verksamhet genom att oförtrutet lägga sina pengar i kollektboxen utan att det minsta reflektera över vad deras pengar går till, och än mindre kritiskt ifrågasätta den här galenskapen, så lär det fortgå utan att nått händer.

Så här ser det ut där flertal av dessa predikanter bor. Det är så att man vill spy ut dom.

 • Miniatyrbild

 

4 reaktioner till “Somliga går i trasiga skor, men inte dom.

 1. Vanligt i USA. The american dream – pengar, konstlad skönhet och kändisstatus är mycket viktigt over there och att skryta med och göra folk avundsjuka det är helt accepterat där.

  // Kao

  Gillad av 1 person

 2. Det var ju mycket av det här som Livets Ord i början av 80-talet ville lansera i Sverige och inom svensk kristenhet. Även känt för att kallas för framgångsteologi. Men faktum är att än idag så översätts flertal av de här förkunnarnas böcker till svenska av vad de här pajsarna skriver. Så än finns det fortfarande mycket kvar som behöver göras och städas upp efter dom här och deras falska förkunnelse.

  Gillad av 1 person

 3. I mina ögon beter sej KD-bossen Ebba Bush Thor precis på det sättet. Kan tänka mej att hon tillhör just Livets Ord. Därför är hon olämplig som företrädare. Ogillar henne starkt.

  Makalöst att hon när såna framgångar och att aningslös människor nappar på det populistiska betet. Att de kristna inte kan se igenom detta. Jesus skulle knappast rösta på dem om han vore här idag som en vanlig människa men med samma kärleks- och rättvisepatos som han hade, då han vandrade här på Jorden.

  Alf Svensson däremot var en helt annan typ av ledare och verkade helt ärlig både i sin tro och i politiken. Han vann också stora politiska framgångar.

  // Kao

  Gillad av 1 person

 4. Nu ska du få veta nåt jag inte skrivit om sen tidigare. Ebba Busch Thor är inte med i Livets Ord idag. Jag känner hennes svärföräldrar, har vart och hälsat på hemma hos dom i Uppsala när jag varit där, men dom däremot är medlemmar i Livets Ord.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s