Om det så tar ett helt liv innan man blir trodd och tagen på allvar så…


Det var inte så mycket det handlade om blandade känslor och reaktioner från omgivningen efter det att jag hade blivit frälst och gjort upp med det liv som jag levde fram till den dagen när jag kom i kontakt med Gud och mötte Jesus till frälsning. De allra flesta var eniga om att det hela rörde sig  om ytterligare ett nytt påfund från min sida, allt i syftet att jag skulle driva gäck mot kyrkan och mot kristna, och som de trodde att det handlade om från min sida.

I vissa fall skulle det dröja upp till 3-4 år efter min omvändelse som det började gå upp bland både vänner och personer inom min familj att det inte rörde sig om en dagslända från min sida, utan snart och vad som de allra flesta trodde och förväntade sig av mig,  så skulle jag snart vara tillbaks i gamla gängor igen. Det tog som sagt sin lilla tid innan det hade gått upp för var och en att det som hade hänt i mitt liv det var till 100% seriöst menat från min sida.

Och det säger en del om hurdan jag var på den tiden, förvisso inte alltid opålitlig vars liv var uppbyggt kring en massa lögner och jidder, men det var sån de allra flesta av oss var i den bekantskapskrets jag rörde mig emellan på den tiden.

En person som på senare tid har fått stor uppmärksamhet inom både profan och kristen media är. Sebastian Stakset. Och som många känner till från det hårdföra liv han tidigare levde,  som inkluderade allt från grov brottslighet till nyttjandet av droger, och som han tidigare i sitt liv har gjort sig känd för, inte minst inom kriminella kretsar. Det är ett fantastiskt starkt och gripande vittnesbörd, och som också vittnar om att för Jesus finns det inga hopplösa fall, precis som det gjorde för mig en gång i tiden. Och det som visade sig va omöjligt för människan, det är fullt möjligt för Gud.

Men precis som vad som hände och de reaktioner jag fick ta emot efter min omvändelse, precis på samma sätt vill nu somliga begabba, håna och förakta Sebastian Stakset för det nya liv han nu funnit. Att han har fått sina synder förlåtna och blivit upprättad av Gud, det spelar ingen roll för de som har sin uppfattning klar om vem han är och det liv han levde fram tills att han blev frälst. För fortfarande är han en buse, en gangster i folks ögon och medvetande, för alltid som det verkar stämplad och inplacerat i ett säkert fack så folk vet var man har han någonstans.

8 reaktioner till “Om det så tar ett helt liv innan man blir trodd och tagen på allvar så…

 1. Det där känner jag igen! Finns fortfarande folk som helst vill tro att jag är likadan idag som jag var för 40 år sen, trots att jag inte var värre än nån annan. Det är tröttsamt. De verkar VILJA att det är så, kanske för att de själva inte har utvecklats som människor?

  Medans de har suttit kvar på sina barstolar under dessa år så har jag rest nästan Jorden runt, fått barn och barnbarn, studerat och utvecklats som människa, men sånt vill de inte lyssna på. Så såna individer har jag helt klippt kontakten med.

  Har märkt för länge sen att vissa hellre lyssnar på ”spännande” skvaller och lögner än på en mindre spännande sanning.

  // Kao

  Gillad av 1 person

 2. Ja, det är märkligt det, och som du skriver om mot slutet där. När jag för några år se skrev om mina upplevelser och erfarenhet från mina år inom trosrörelsen, då var det inte alla på samma sätt lika intressant att läsa, detta eftersom jag då inte kryddade mina berättelser med en massa påhittade saker och inte höll måttet för att vara sant. Men om jag däremot hade skrivit om det på ett annat sätt och gett och delat med mig av en massa snaskiga saker som inte är sant, då hade det genast blivit mer intressant i folks ögon. Mycket märkligt fenomen. Så uppenbarligen är och funkar det som så att, ju mer man ljuger och hittar på, desto mer intressant och spännande blir det.

  Gilla

 3. Du har ju rätt, men också hur ANDRA ljuger och hittar på historier om en själv. Sånt jag har berättat om t.ex mina resor vägrar de tro på – och påstår då att jag ljuger. Att det helt enkelt inte är sant. Att jag är mytoman. Det är tufft att behöva svälja att folk säger så.

  Jag berättar inte saker för att skryta, jag gör det för att muntra upp andra . Tipsar om billiga sätt att resa och bo långt borta, kanske för att de själva ska våga och vilja resa. Bli inspirerade. Men det är tydligen helt fel sätt.

  Jag har upplevt helt fantastska möten med både människor och djur, men det viftas bort. Främst av såna som knappt varit utanför Sveriges gränser själva. Sitter och sitter fortfarande kvar på sina barstolar.

  En gång för några år sen på en kvarterspubså hakade jag på i ett samtal om möten med djur. I detta fall valar och delfiner. ”Jag har simmat med delfiner”, sa jag och kallades direkt för lögnare. Gick då hem och hämtade ett foto jag har från ett sånt tillfälle där det är glasklart att det är jag och en livs levande delfin, återvände till restaurangen och visade det för den som gapade högst. ”Å fan!”, sa då vederbörande…..och den gången blev det sen knäpptyst…

  Så nu är jag VÄLDIGT försiktig med vad jag säger och till vem.

  // Kao

  Gillad av 1 person

 4. Själv har jag inte så svårt för just dom här som påstår och anklagar en för att man ljuger när man har berättat om, både vad man själv har varit med om och även i andra sammanhang. Det är en väldig grov anklagelse och som jag inte tar lätt på.

  Gillad av 1 person

 5. Inget dramatiskt som hänt sen jag startade den här bloggen. Däremot delade jag för ett tag sen händelse som hade utspelat sig här i stan, men det var på Twitter det. Men jag har efter det att jag blev anklagad för både det ena och det andra blivit ombedd av personer här i vår kommun att inte skriva nåt mer om det sen.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s