Om det är den som är starkast som överlever.


Så varken ser och räknar inte jag mig själv som vore jag nån slags supermänniska med outtömliga resurser till både kropp och själ och som där jag alltid har stått pall för de prövningar och svårigheter som har varit till den grad så svåra stundtals att ta sig i genom, att när jag idag tänker på mycket på vad som har hänt i mitt liv, så är det knappt jag själv begriper mig på att jag befinner vid det stadie som jag gör idag i mitt liv.

Faktum är att jag vid flertal tillfällen i mitt liv har fått all anledning till att fundera över för vem som livet i verklig och sann mening finns till för i egentlig mening.

För drygt 1 år sen drabbades en vän till oss av en svår sjukdom som slog ut all muskelstyrka i kroppen på han. Fortfarande är han långt från återställd och inget tyder idag på att han nånsin kommer att kunna gå tillbaka till sin arbetsplats igen. För min personliga del har jag drabbats av mycket motgångar, sjukdomar som har varit nära att ta knäcken på mig, vilket även har påverkat min mentala hälsa så till den grad att jag stundom har misströstat om livet och vart nära att ge upp och för gott kasta in handduken.

Men ändå finns det så mycket annat det finns att sätta värde på i livet. Idag kan och klarar jag av att ge mig ut på dagliga promenader, helt anpassat efter mitt tempo utan att nån sätter press på mig. Och när jag ser den här mannen då undrar jag vad det finns att klaga över.

En reaktion till “Om det är den som är starkast som överlever.

  1. Har för några timmar sedan haft ett samtal med en vän om samma tema. Vi var överens om att man får leva mera i nuet. Njuter av det man har och det man gillar. Det som har varit kan man inte ändra och det som kommer har man ingen aning om.
    Så man får leva nu.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s