Och visst finns det mycket jag uppskattar med Twitter…


Varje ny morgon efter det att jag har klivit ur sängen och ätit min frukost, så brukar jag ta en stund där jag går genom senaste nytt i vad som skrivs på social media. Det jag här i första hand åsyftar på är Twitter, där jag tillbringar mycket av min lediga tid åt att varje dag ta del av vad som där skrivs.

När det gäller hur många svenskar det är som idag har och är aktiva på Twitter, så ser det ut som att det är svårt att få fram helt korrekta uppgifter om hur exakt många det rör sig om till, beräknat på visst procentantal som regelbundet loggat in på sitt konto där.

Den senaste uppdateringen som jag har hittat på nätet är från 2 juli 2015, där sajten, navigator hade sammanställt och redovisat för hur många det finns på internet som använder sig av Twitter.

Twitter i Sverige

I Sverige använder 19 % av internetanvändare Twitter någon gång, varav 6 % gör det dagligen. Användningen av Twitter har i princip stått still sedan 2013 då procentsatsen var densamma. Av svenska internetanvändare är det fler män (21 %) än kvinnor (17 %) som använder plattformen**.

www.telegraph.co.uk

Samlad fakta om Twitter

Men då måste vi alltså gå tillbaka 4 år i tiden för att få några som helst sanningsenliga uppgifter om vad som gäller om det här, och lite fler användare till Twitter har nog säkert kommit till sen dess.

Med Twitter är sannolikheten för att man skulle missa något över vad som har i vår värld minimal, det förutsatt man inte ägnar sitt intresse åt att titta på bilder på söta katter, plus en del annat som tilldrar ens intresse där man har riktat blicken och sin uppmärksamhet åt ett annat håll över vad som i huvudsak skrivs om på Twitter.

För om sanningen ska fram känner man sig sällan bättre till mods efter att ha varit en inloggad där en stund, vilket i och för sig händer det också, men där större delen av fokus ligger på att skriva om hur dumma i huvudet våra politiker är, totalt intelligensbefriade enligt en del, eller där man förfasar sig över det våld i form av skjutningar, anlagda bränder, våldtäkter, och så vidare, och som numera är en daglig ingrediens över vad som händer i vårt samhälle, så visst finns det mycket som  jag både uppskattar och som jag sätter värde på med Twitter, men ibland känns det som att man helt har tappat stinget efter en stund.

Men om det nu är så att det endast rör sig om så lite som 6% av befolkningen som är aktiva på Twitter, då undrar förstås jag om dessa 6% är representativa för de övriga 94% som bor och lever i Sverige idag?

 

En reaktion till “Och visst finns det mycket jag uppskattar med Twitter…

  1. Jag har ett Twitter konto som jag inte har använt sedan ungefär 10 är. Då tog jag även bort Fb. Jag var så trött på allt att jag fick skydda mig själv.
    Nej, är det bara 6% så kan det självklart inte vara representativt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s