Stefan Löfven då och nu.


Vi har varit naiva” – Stefan Löfven 2015

”Vi såg inte detta komma” – Stefan Löfven, 2019

Det Sveriges Statsminister i själva verket gör är att han gömmer sig bakom en massa tomma floskler och tomma ord, detta i uppenbar brist på att veta vad han bör säga och vad vi bör förvänta oss av vad en nations främste ledare har att säga till en nation i kristider.

Det här är under all kritik! Och jag tror det kommer att dröja ett bra tag framöver nu innan vi åter får se Stefan Löfven le eller kanske till och med skratta i något av de underhållningsprogram som på kvällstid visas i Tv-rutan på helgerna. David Hellenius lär nog vänta ett tag innan han åter bjuder in han igen till sin hörna.

Men vad som kanske är märkligast av vad som går att jämföras med allt annat i den här storleksordningen av hur inkompetensen lyser i genom så markant, så är det att Stefan Löfven inte tycks ha den blekaste aning om hur det har kunnat bli så här illa, och vad som har lett fram till den samhällsutveckling vi ser idag av de samlade samhällsproblem som finns runt omkring oss.

I ett tappert försök till nån slags sammanfattande analys om krisläget för S L över vad som kan tänkas ligga bakom hans alltmer dalande stjärna, skrev Lena Mellin, i Aftonbladet, bland annat det här.

Så lågt har ingen statsminister legat tidigare i Aftonbladets mätningar som gjorts i över två decennier.

Förklaringen är sannolikt att det är oklart vad regeringen vill utom att sitta vid makten. Dess prioriteringar är höljda i dunkel för de allra flesta.

Statsministerns verbala svaghet gör det än värre. Han förmår inte att förtydliga regeringens mål och avsikter, snarare tvärtom

Och än mindre syns det som att han är kapabel till att axla det ansvar som krävs av honom för att på vidare pragmatiskt sätt leda Sverige vidare från den punkt där vi idag befinner oss och framåt mot de år som ligger framför.Det är riktigt skrämmande.

 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/xPp7aQ/svenska-folkets-betyg-pa-lofven-rasar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s