När allt eller inget inte längre fungerar.


Vid flertal tillfällen när jag har varit ute och rört på mig har det allt som ofta resulterat i att jag har tagit mig vatten över huvud, och tagit i betydligt mer än vad kroppen tål och vad som finns att ta ut av den. Men jag försöker nu att göra min läxa, detta genom att bli mer medveten om hur mycket det går att tänja på kroppens resurser, utan att man kör in i väggen, varpå man ligger i det närmaste utslagen i några dar.

Jag har onekligen en hel jag behöver bli bättre på när det gäller en mer ökad förståelse och insikt för att på sikt komma i bättre form mot vad jag orkar med idag.

Men lätt är det inte, och lätt kommer det inte heller att bli nån gång.

9 reaktioner till “När allt eller inget inte längre fungerar.

 1. Lite kul med ditt inlägg, för jag och frugan satt just och diskuterade precis detta igår. Jag har en tendens att lägga ribban för högt, senast på gymmet i tisdags, då jag skulle köra powerwalk på löpbandet som vanligt. Men tog inte hänsyn till helgernas uppehåll och en liten förkylning för det, utan jag tog i som vanligt på löpbandet. Resultatet blev en en sträckning i ländryggen. Vi kom överens om att det viktigaste i vår ålder (60+) är att röra sig och vara aktiv. Kanske inte lägga på extra vikter på redskapen och inte sträva efter att öka tid och hastighet på löpbandet. Om jag kan leva upp till det får vi se 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Man får öka takten väldigt sakta. Har din promenad gått bra en dag får du inte öka den nästa dag. Går den en vecka. Känns fortfarande bra? Öka bara lite grann, går den en vecka o.s.v.
  Annars blir det hela tiden bakslag igen och hur roligt är det på en skala?

  Gillad av 1 person

 3. Nä, lättare blir det inte har jag kunnat konstatera efter 70-strecket men… det är faktiskt ljuvt att tänka på det som varit en gång, då berg kunde bestigas utan att bli andfådd eller när kraften i armarna kunde gräva upp hela kolonilotten på en enda dag. 😀
  Och… nu om dan ta det lite varligare, som sagt 😉

  Gillad av 1 person

 4. Det är väldigt lätt att tro att man kan mycket mer än vad man end borde försöka med! och du är inte ensam, vi får nog försöka leva efter sverige normen lagom är bäst! men svåraste är att inse vad som är lagom!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s