Viktiga Milstolpar i mitt liv.


I år är det ett sådant där år då jag passerar ytterligare en sån där milstolpe i mitt liv. Det har ju blivit en och annan milstolpe som jag passerat till vad jag räknar som mycket betydelsefulla och viktiga händelser som hänt i mitt liv under årens lopp.

Så här rankar jag dom i turordning och som fram till idag är de viktigaste milstolparna i mitt liv. År 1960 föddes jag i Göteborg. Den 23 juli kl 21:15.

 1. 1980 Jag var då 20 år och det var året då jag blev ren och fri från droger. Har inte haft nåt återfall i droger sen dess. Det här var också samma år jag bröt upp och flyttade ifrån Göteborg, där jag för övrigt är född och där jag en gång i tiden växte upp.
 2. 1981 Ryckte jag in i lumpen för att fullgöra min värnplikt. Detta förlagt till P4 i Skövde. Året därpå sen muckade vi. Något befäl hade påmint oss om att vi var värnpliktiga fram till kl 00:00 den dagen. Och det var nog tur han sa det.
 3. 1982 Då gifte jag mig för första gången. Det var ett äktenskap som höll i 9 år. 1991 tog det slut med dunder och brak. Orsak till att det sprack vill jag av personliga skäl inte gå in på i mer närmare detalj här, inte minst för mina bägge döttrar skull.
 4. 1984 i maj blev jag pappa till en liten flicka som vi gav namnet, Anna-Caroline. Hon föddes den 20 maj, mitt i natten på Huddinge Sjukhus. En oförglömlig upplevelse. Idag kallas hon större delen av tiden för, Anna.
 5. 1987 I april månad föddes så min andra andra dotter till den här världen. Henne gav vi namnet, Kristina. Också det en fantastisk upplevelse. Hon föddes den 16 april i Jönköping, men inte på Ryhov utan på det äldre sjukhuset som tidigare låg beläget i de centrala delarna av stan.
 6. 2007 Pingsthelgen den 26 maj gifte jag mig med Kristina, liksom min dotter heter. Vigselceremonin ägde rum i Vetlanda Kyrka. Det var en stor dag för oss.
 7. 2012 I april månad det här året blev jag morfar. Också det en ny upplevelse, och som måste upplevas för att man själv skall kunna förstår hur fantastiskt underbart det är när ens egna barn själva blir nyblivna föräldrar.  Sen har det kommit till ytterligare 3 stycken barnbarn. 2 som min ena dotter är mamma till, och de två andra är det min yngsta dotter som är deras mamma.
 8. Ockh så då punkt nummer 8. I Juli månad nu i år fyller jag 60 år. Hey, vad tiden går.

Utöver de här 8 punkterna och milstolparna i mitt liv finns det naturligtsvis så mycket annat, och så mycket andra händelser som har ägt rum i mitt liv fram till dags datum, men de här 8 punkerna räcker gott och väl till det inlägg jag publicerar idag.

9 reaktioner till “Viktiga Milstolpar i mitt liv.

 1. Du som skriver (inte alla som gör det) kan jag berätta att både min bror och jag skriver om hela vår uppväxt och vad som sedan hände under livet. Det är fantastiskt roligt och givande på alla sätt. Plötsligt upptäcker jag skeden i livet som blev så avgörande på riktningen av mitt eget livsöde.

  Tanken för min del kom sig av att jag inte hann att bli närmare bekant med min far. Han var alltid närvarande men dog för tidigt och jag gick i många år och funderade på hur det skulle ha varit om jag lärt känna honom. Så… det blev avgörande, för mina ungar ska inte behöva gå i okunskap varför deras morsa bar sig åt som en galenpanna emellanåt. De ska en dag få svaren. Men inte förens jag är väck från planeten. 😀

  Gillad av 1 person

 2. Relationer och möten med människor betyder så oerhört mycket när man som barn formas till den man blir. Så tror jag, och när jag skriver och ser på saker och ting som hänt får jag en mer objektiv uppfattning om hur jag själv och andra agerade som jag/de gjorde. Som hjälpmedel när jag skriver använder jag mig av tredje person singular, för då skriver jag om någon annan liksom. Ungefär som Tony, i huvet på en gubbe, som använder ”han”.
  Min far blev 69 men snacka om tidsskillnader. Han var född 1901 och skulle ha haft mycket att berätta om ur den tid som var då. Två världskrig, lågkonjunkturer, välfärdens intåg och hur han ändå kom till korta i det stora hela, rent materiellt. Men han var snäll, filosofiskt lagd och målade tavlor gjorde han.

  Men då… här skriver jag som om det vore min blogg jag är inne på… f´låt 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Jag tycker också om att läsa om andras liv och tankar. Tänker att vi har olika liv, men milstolparna har likheter. Vi gifter oss, får barn, döden, kärlek, och alla tänkbara livsöden spelas upp under vår tid på jorden.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s