Vad är det som händer i vårt land?


Allt eftersom tilltron till våra folkvalda politiker minskar ute i folklagren, så ökar också föraktet mot den handlingsförlamning som alltmer kännetecknar vår tids regerande politiker. Det är skrämmande, minst sagt.

Den här filmen och som finns att se på youtube där flertal personer uttalar sig om det så fruktansvärda attentat som häromnatten ägde rum på Östermalm, men även i Uppsala, det vittnar inte bara om den rädsla och den oro så många känner inom sig idag och som det i den filmen ges uttryck för.

Och vad är det som händer inom oss när man inte längre känner sig trygg för sin egen säkerhet på sin egen gata och ingen längre vågar gå ut? Är det det samhället våra politiker vill att vi ska ha och som nästa generation skall växa upp i? Och inte minst. Vad händer med framtidstron när både tron och hoppet om en framtid har försvunnit nånstans uti kosmos?

4 reaktioner till “Vad är det som händer i vårt land?

 1. Därutöver så är det påtagligt av media, att när det smäller till i huvudstaden så kallas det ”explosion”. En liten men anmärkningsvärd nedvärdering vad ordet annars har för uttryck ute i landet: Sprängning – terrordåd – bombning osv.
  Att kalla det som hänt på Östermalm är i mina ögon något mycket större än en sketen explosion. Men det är klart att tryckvågen kanske blev större eftersom det är ganska tätt mellan kåkarna.

  Vi är ”trygga” i medias händer eftersom de styrs av regering, banker och finans.(ironi)
  Folkhemmet, det gamla kan vi glömma. Vi är så godtrogna så vi begriper inte att vi tillhör de otrogna.

  Gillad av 1 person

 2. Och vem kan glömma när Åsa Romson kallade terrorattentatet mot WTC för en olyckshändelse. Och just som den/vår svenska godtrogenhet, och som en del vill ha gällande det beror på att vi inte har varit direkt inblandade i krig på över 200 år, så kan det säkert stämma, vi är ju fredsskadade.

  Gilla

 3. Jag har lite svårt för dessa vinklade ihopklippta reportage. Visst kan man tycka allt detta som personerna sa och upplever, men jag ser faktiskt mycket ljusare på framtiden.

  Gillad av 2 personer

 4. Har nog lite svårt för att hålla med dig om att jag ser ljust på framtiden. Men och som en av männen säger i det här filmklippet så är det redan kört, och det får man ju både tro och hoppas det inte är.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s