När förnuft och känsla inte fungerar ihop.


Som jag tidigare har skrivit om, så var de dagar i november få räknade sett till det antal timmar solen behagade titta fram och visa upp sig från sin bästa sida. Det var i sanning en mörk månad, i dubbel bemärkelse.

Och när man sällan får uppleva livet från den ljusa sidan och allt bara är mörkt och trist, då är det lätt hänt att man bit för bit bryts ner i små bitar, tills den dag det knappt återstår något av en själv. Och när allt annat som står i bjärt kontrast till att man känner att livet ändå har något gott och positivt att bjuda på för en frusen själ, så händer till sist det oundvikliga att man blir så till den grad uppslukad av både yttre och inre mörker att det blir svårt att rätt sortera upp tankarna efter att tänka på ett klart rationellt sätt.

Men alla de som likt mig själv har hamnat i den absoluta botten av sig själv, där man inte ser någon annat utväg än fly bort från hela skiten, vet och känner till komplexiteten mellan sambandet över de fasta beslut vi tar utifrån ett rationellt tänkande och som leder oss vidare och framåt på livets väg utifrån den kunskap och förståelse vi har över vad rationellt tänkande handlar om, och vad det går ut på, och mot när vi inte alls är i stånd att fatta beslut efter våra egna kloka huvuden utan ger efter för de mer svaga och destruktiva impulser och känslor inom oss själva, och som om det vill sig riktigt illa tar de negativa drivkrafter som finns inom oss själva övertaget och som sen för oss ut över brantens stup.

Förnuft och känslor är något som inte alltid kommer särskilt bra överens med varann utan som i stället ger det ofta upphov till att kollidera med varann. Livet är i sanning en mysko resa.

Det var som sagt i november jag mådde som allra värst. Nån gång hände det till och med att jag starkt övervägde att få till ett avslut på det lidandet.

Men det var då som två personer helt oväntat dök upp i mitt liv och som kom hem till oss på besök. En man och en kvinna. De hade bägge två läst och tagit del av vad jag hade delat i ett något kort inlägg som jag hade skrivit om på Facebook, om hur illa ställt det då var med mig, och som då förstod de allvaret i vad som då rådde.

Det som var så märkligt med det här var det här rör sig om två personer som vare sig min fru eller jag tidigare haft nån direkt kontakt med och som vi har umgåtts med, inte mer än att vi några tillfällen har stötts ihop när vi har varit ute nånstans, där vi på plats hade utväxlat ett och annat ord till varandra.

Men det har det nu blivit ändring på.

2 reaktioner till “När förnuft och känsla inte fungerar ihop.

  1. Så bra formulerat. Kunde inte göra det bättre själv fast jag försökt.

    Just att inte ha eller få en utifrån kommande stimulering, blir mörkret tjockt som tjära och lika segt och kvävande.
    Sådana gånger kan det hända, som i ditt fall och även i mitt, att änglar dyker upp när man minst anar det. ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s