Den dagen Sverige är under belägring, vad händer då?


Det är mycket möjligt att det är en fåfäng och kanske till med omöjlig tanke av mig till att idag försöka sätta några som helst ord på den både vrede, ilska plus allt annat i övrigt man känner inom sig över vad som i natt har hänt i Husby, där 2 explosioner med några ynka minuter emellan har ägt rum där. Och som det enligt uppgifter kopplas detta nu till förra veckans explosion på Östermalm.

Men eftersom det då finns en samlad expertis på social media, som otvetydigt är samstämmiga om vem eller vilka som i huvudsak bär ansvaret för de här så groteska och hemska handligarna, vilket man där har pekat ut att det rört sig om antingen grovt kriminella individer, eller så beror det på den invandring, som också är ett flitigt samtalsämne på social media, så….. ?

Men hur kan det komma sig att trots de sen tidigare attentat som har ägt rum i, Linköping, Lund, Borås, på Östermalm, och så nu i natt i Husby, så är det ingen som man fram till dags datum har lyckats gripa från polisens sida.

Varför? Svaret finns ju på Twitter.

På sin Facebook-sida har Inrikesminister, Mikael Damberg (S) skrivit,  Samhället kan inte acceptera att individer utsätter andra för sådan här fara.

Nej! Och det fattar väl väl som helst utan att man för den skull behöver dra några som helst djuplodande analyser kring det här att det här är något som samhället inte kan acceptera? Det är väl rätt så självklart?

 

 

2 reaktioner till “Den dagen Sverige är under belägring, vad händer då?

 1. Vad är det som säger att det inte redan pågår? Också en hypotes som kan beaktas.

  Belägring kan vara storfinansen då bolag köper upp företag, mark, vatten, skog, bostäder osv i spekulativt syfte och använder det som handelsvara i skatteparadis. Resultat är utarmning
  i närområden.

  Ett splittrat folk som träter inbördes är lätt att belägra på olika sätt. Ingen kan väl ändå tro att en belägring idag 2020 skulle tillgå på gammalt vis med bössa och kanoner?

  Lite filosofier från en gammal tant 🙂

  Gilla

 2. Jo, så kan man ju också se på saken. Vad det gäller frågan huruvida militär skall sättas in svårt utsatta områden, så har det sen tidigare varit uppe på dagordningen i det offentligt politiska samtalet. En sak är dock kristallklar. Inget kan längre få fortsätta att tolereras från statsmakten utan att man inte sätter in rätt resurser för att åtminstone stävja det som händer i dessa dagar.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s