Han är inte min bästa vän.


Idag är det en dag där jag får klara mig på egen hand, nästan så jag funderar på om jag inte skulle ta tillfället i akt och ta mig ett snack med Mr Murphy, det finns nämligen några frågor jag gärna skulle se om jag inte kunde få besvarade av denna så ynkliga lilla figur. Han har ju onekligen en viss tendens till att ställa till en del förtret för oss människor.

Men nu är det som bekant som så och som de flesta säkert känner till att Mr Murphy är inte en mänsklig individ och som man brukligt har en del otalt med, utan som handlar om något helt annat.

Och om du inte orkar googla på det för att ta reda på vad Wikipedia har att säga om det så, varsågod.

Lagen” har fått sitt namn från ingenjören Edward A. Murphy, Jr. som experimenterade med raketslädar i USA:s flygvapen på 1940-talet. Arbetslaget där Murphy deltog försökte eliminera alla möjligheter för de tekniska anordningarna att misslyckas. Murphys ursprungliga formulering var: ”Om det finns två eller fler sätt att göra något, och ett av dessa sätt leder till en katastrof, kommer någon att göra det på det sättet.”

Men orsaken då till att jag idag befinner mig hemma på egen hand, det beror på att frun i huset under större delen av den här dagen är bortrest, men framåt kvällningen räknar jag med att hon åter är tillbaks igen.

Och mat det har hon sett till att fixa i ordning för att jag sen framåt dan ska kunna få nånting i mig i matväg. Allt jag behöver göra är att värma upp maten i ugnen, och sen sköter sig allting själv. Får hoppas på att Mr Murphy inte blir allt för närgången idag bara.

 

9 reaktioner till “Han är inte min bästa vän.

  1. Men jisses hur ska detta gå, en mansförkylning, du är ju nära döden och ska ligga där ensam utan kvinnlig service.
    Jag får lov att titta in imorgon och se om du har överlevt natten. Fniss!

    Gillad av 1 person

  2. Men kall dryck är nog inte bra i ditt tillstånd, det man dricker ska vara rumsvarmt enligt hälsotro i Indien och Ryssland om jag inte minns fel. Aldrig kallt vatten bara fesljummet, en fesljummen öl? Svårt att vara sjuk …

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s