Dagens citat. – Det handlar om ett virus.


Richard Hatchett, läkare och vd för organisationen CEPI. – Jag är mycket orolig. Detta virus måste tas på största allvar, och globala hälsomyndigheter måste vara på alerten. Ett problem är att vi vet så lite om viruset vilket gör läget svårbedömt, säger han

Och i och med det beslut kinesiska myndigheter idag har tagit genom att man har beslutat sig för att förbjuda samtliga gruppresor från Kina till andra länder på grund av den smittorisk som coronaviruset utgör, så är det klart man känner sig en smula orolig.

Men trots allt finns det då dem som kommer med lugnande besked.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/smittskyddsexpert-ingen-anledning-till-oro-for-viruset

2 reaktioner till “Dagens citat. – Det handlar om ett virus.

  1. Ja, vad ska man säga? Och vad ska man tro? Det är förstås stort att Kina själva förbjuder gruppresor till andra länder, men att låta tro att det inte skulle vara någon fara för andra att åka dit verkar motsägelsefullt.
    Sista pandemin, Fågelinfluensan kostade ju åtskilligt, och det är klart att en sådan kostnad igen, finns säkert anledning att tro en viss återhållsamhet från högre ort har utfärdats, så inte samma hysteri utbryter.
    Men… för oss små och okunniga i ämnet får det väl bli som när vi tar emot det väder som vi får. Vi blir upplysta på en uppskattad höftning från meteorologer och hur många gånger slinker inte ovädren förbi.
    🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s