Från en dag till en annan. – Hon har alltid funnits där.


När man på kvällen går och lägger sig för att få sig några timmars sömn så vet man aldrig vad som står på lut eller vad den dag har att bjuda på när man vaknar upp till en ny dag. Och väl är nog det, i annat fall hade man säkert legat sömnlös om man hade legat och grubblat på allt det man inte visste om vad som skulle hända över vad som dagen därpå låg framför.

Som jag tidigare här har skrivit om här, så har det varit en rätt så betungade vecka som har varit för min del, där jag till större delen av dygnets timmar har legat till sängs.

Men kanske och förhoppningsvis har det vänt åt rätt håll nu, för när jag väl klev ur sängen idag kände jag mig betydligt, både piggare och fräschare mot vad jag till större delen av den här veckan har gjort.

Men så var det då just detta med vad det innebär med när man själv inte är kapabel till att orka med att ta itu med de allehanda vardagssysslor och som ingår i allas vår vardag, med allt vad det nu innebär av plikter, plus mycket av allt annat av det som måste göras och fixas under en dag, men som man av förklarliga orsaker inte själv mäktar med att klara av att utföra på egen hand. För när man blir sjuk då blir man lätt ett hjälplöst offer åt sig själv.

Det är då och just då som det gör sig så extra mycket konkret påmint om hur och till vilken grad man är beroende av att det finns en annan människa som finns vid en sida, och som man därför får förlita sig till att saker och ting blir gjorda och utförda som man själv för tillfället inte är disponibel till att  klara av.

Vem den personen är och som här åsyftas är säkert inte svårt att lista ut vem som med det avses. Nämligen min så kära och dyrbara fru. Jag kan inte ord uttrycka hela min tacksamhet över att hon finns, och att det är jag som fått den stora äran att vara hennes man.

Men samtidigt och som jag inte nog kan uttrycka min tacksamhet över att hon finns, och som är den som alltid, trofast har funnits vid min sida, och som vid flertal tillfällen när jag har hamnat i akuta krislägen, så har det aldrig hänt att hon har vikit av en tum från min sida, hon har alltid funnits där.

Det finns så mycket jag mer skulle kunna skriva om det här, men det kanske jag gör en annan gång, om händelser som har ägt rum i mitt liv då jag mer eller mindre helt har förlorat fotfästet i tillvaron, på grund av de mest oförutsedda händelser vad som har hänt och inträffat i mitt liv. Men mitt upp i allt detta, när det har varit som mest kaotiskt och mörkt, och som när vänner som man trodde man kunde förlita sig på har vänt en ryggen, då har hon alltid funnits där.

4 reaktioner till “Från en dag till en annan. – Hon har alltid funnits där.

 1. Att våga öppna upp och skriva om känslor och vad som hänt i relationer – när livet varit som allra värst, är nog ett av det svåraste man kan göra. Lätt att hålla sig till det som ligger precis framför fötterna och på armlängds avstånd. Det beror naturligtvis på vad man vill förmedla och vilket behov man har. Tänker på fenomenet bloggande, som iofs kan handla om precis vad som helst.
  För att komma till klarhet går det åt en massa energi till att fundera länge. Bryta ner sina egna demoner och få dem att tala. Skitsvårt!
  Jag har försökt och har fortfarande inte löst en enda knut – inte lösgjort en enda tråd ur den härva som ligger och bara väntar på att redas ut.

  Ifråga om att vårda har jag varit med om det vid två tillfällen. Din hustru är tydligen av samma kaliber som jag (och de flesta kvinnor). Jag tror att har man som par ”hittat hem med varandra”, så är det en självklarhet att ställa opp.
  🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s