Sömnlösa nätter och trötta dagar.


Idag är det åter en sån där dag då jag känner mig allt annat än pigg och utvilad. Uret visade på strax efter 3 i natt när jag till sist fick en blund i ögonen, vilket inte tillhör ovanligheterna för mitt vidkommande, dessvärre händer det lite väl ofta att jag ligger sömnlös en bra bit in på natten innan jag till slut har somnat.

Det är inte undra på att det känns som att man går omkring i nån slags dimma sen under dagtid, nästintill omedveten om vad som händer sker runt omkring en.

Men nu är det här inget problem som har dykt upp på senare tid och som minst sagt är ett störande problem, för som alla säkert känner till så blir det gärna som så att allteftersom timmarna gått och passerat utan att man fått nån blund i ögonen så känner man sig till sist stressad av när man ligger sömnlös och glor i taket, eller vad man nu gör fram tills man har somnat. Och när väl stressen har satt in, då är det stört omöjligt att man så till den grad klarar av att varva ner så att man får den sömn man så väl behöver under nattens timmar.

Men som sagt, det här är ingen ny problematik för mig och som på senare tid har uppstått. Därför har jag sen tidigare varit i kontakt med läkarvård för att på så vis få nått hjälpmedel utskrivet som kan hjälpa mig av med det problemet.

Så i höstas nån gång fick jag ett läkemedel utskrivet som heter: Circadin, men det fungerande inte alls, jag sov lika dåligt för det. Men så finns det då ett annat läkemedel som heter. mirtazapin, och som jag då och då har använt mig av.  Den positiva effekten av den är att man brukar somna in efter en stund när man har tagit den.

Men så är det den negativa sidan av och vad som händer när man har tagit den tabletten, nämligen i vilket tillstånd man befinner sig i dagen därpå där man känner sig både trött och dåsig på en och samma gång.

Så som läget är nu vet jag inte hur jag ska få bukt med det här problemet.

8 reaktioner till “Sömnlösa nätter och trötta dagar.

 1. Går ju inte att gilla hur du har det men jag trycker alltid på den knappen för att visa att jag läst. Bara så du vet.

  Sömnproblem är ett elände om man ska ur sängen tidigt för att gå till jobbet. Numera kan jag ha hur mycket sömnproblem som helst för jag kan gå upp och sätta på kaffepannan och sova hur länge jag vill i princip. Ett tips kan vara att prova, för koffeinet kan faktiskt ha en hjälpande effekt på hjärtat. Nu tror jag inte att du är så gammal än, men på oss till åren komna fungerar det faktiskt.

  Hoppas att du löser det så småningom. Tunga tabletter är inte att föredra (men det är ju jag som tycker så) 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Då kan vi ta varandra i hand för jag har det likadant, antingen ligger jag vaken och snurrar till tretiden på morgonen eller som nu inatt somnar runt elva och vaknar igen klockan två och ligger vaken till fem sex på morgonen för att somna om en timme eller två, kroniskt trött 😴 ja absolut.. Har fått något som heter propavan hjälper ibland.. Jag är fruktansvärt less på alltihop och det blir tio gånger värre om jag har en tid att passa nästa dag..

  Gillad av 1 person

 3. Precis. Nu är jag själv inte bunden till att till vardag hålla mig till vissa bestämda tidpunkter, visst klockslag på dan och så vidare. Men det som bekymrar är vad som på sikt händer med en när inte sömnen fungerar som den ska.

  Gilla

 4. Mirtazapin är mot depressioner och ingen sömnmedicin. Du måste ha tagit det i 2-4 veckor innan det verkar fullt ut. Har en hel del biverkningar och får absolut inte tas med alkohol.
  Vet jag bara för att jag har jobbat i vården.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s