Därför måste vi fortsätta våga prata om de obekväma samtalsämnena i vårt samhälle.


Dagens största samtalsämne och som det har skrivits en hel del om på social media, handlar om den friande dom som idag har fastställts från Göteborgs Tingsrätt gällande de anklagelser som har framförts mot Ann-Sofie Hermansson där hon anklagats för att ha riktat kritik där hon har kallat debattörerna Fatima Doubakil och Maimuna Abdullahi för extremister i sin blogg.

På ledarsida i Göteborgs-posten, kommenterar man det hela få följande sätt.

Ann-Sofie Hermansson tog strid mot de krafter, islamister och postkoloniala vänstergrupper, som vant sig vid frikort till kulturens skattefinansierade finrum. Förtalsanmälan kan ses som ett försök att höja priset för obekväm kritik. gp.se/1.23857504

Att det sen råkar finnas de som inte är lika förtjusta, likt journalisten, Martin Aagård på Aftonbladet och som inte ser förtjänsterna av att demokratin och det fria ordet är de stora vinnarna efter dagens domslut, det om något vittnar om de så destruktiva mörkerkrafter som har till sitt yrke att vara journalist.

På senare år, allt från där biskopar och övrigt ledande folk inom svenska kyrkan, samt  vissa individer inom media, såväl inom politiken, där man har gjort allt som står i deras makt för att kratta manegen till att få små svenska oskyldiga öron och övriga sinnen till att få oss bli medvetna om att islam är en fredens och kärlekens religion, och som man därför  menar på har och finns det inget vi behöver vara förskräckta över för vår personliga vidkommande till att vi skulle få vår frihet berövad från se som vill stjäla den i från oss.

Men allteftersom det stöd och den uppmuntran man fått utan några som helst krav på motprestation från det etablissemang jag nyss nämnde, hur man på korrekt sätt uppför sig för att smälta in i det system vi kallar för demokrati, med de spelregler som finns och som gäller för oss som lever och bor en demokratisk stat, så har extremistister inom islam allt mer flyttat fram sina positioner i vårt samhälle, vilket de i stort sett är obehindrade till att göra.

 

2 reaktioner till “Därför måste vi fortsätta våga prata om de obekväma samtalsämnena i vårt samhälle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s