Nu vill jag bli den man jag är avsedd till att vara.


När man som jag och min fru gör lever så tätt inpå varann som vi gör, det vill säga förutom vid de tillfällen när det händer att vi var för sig är iväg nånstans åt varsitt håll, så är det långt ifrån en självklar sak att man märker av när nånting bryter av mot ett i övrigt invant mönster mot hur pendeln slår, oavsett om det slår mot det negativa hållet eller om det rör sig i bjärt kontrast åt det andra hållet.

Vilket kan handla om från allt hur vi beter oss mot varandra, hur saker och ting lätt kan missförstås för att man har råkat säga nånting i fel tonläge, eller om man har gjort en viss min, en viss gest som kan uppfattas på ett sätt som det aldrig var tänkt från den andres sida, men som oförskyllt blir det till en anledning att man inte riktigt har dragit åt samma håll i ett visst avseende.

Det är i sanning inga svåra svårigheter med att man liksom blir blind inför varann och så märker man inte av nåntin alls när nyanserna har skiftat färg. Och när det i stället har ersatts av en gråmulig trist ton av färgskalan, liksom när det händer att ett kraftigt väderomslag som har ägt rum. från där det tidigare har varit klart och fint väder, till där det är så grått och tungt väder som hänger över en där det är så till den grad kompakt att det enda man ser framför ens ögon är bara en tjock grå massa som breder ut sig på på himlen utan att det släpps fram det minsta strålar av ljus.

Så nu till min poäng och vad det är jag vill komma fram till med det här inlägget.

På senare tid har, vilket inte har undgått min fru, så har mitt humör inte varit det allra bästa av vad man kan önska av en riktig karl som älskar sin fru, och som på allt sätt sätter värde och i allt uppskattar henne för den hon är, imte minst för allt det goda hon gör, både mot mig men även för resten av sin omgivning.

Men sakta men säkert, liksom man själv inte har lagt märke till vad som har hänt med mig på senare tid, så har det smygits sig inett gift i mig, vars process har lett fram till att jag fram till nu har insett och kommit till insikt vad det är som behöver göras för att jag inte fortsättningsvis ska sprida nån mer vidare energi runt omkring mig och på så vis förpesta tillvaron för min omgivning.

Så här har ni min ursäkt och förklaring till att jag på senare tid har fallit in i en slags grådassig dimma, över där det mesta jag sett och lagt märke till, så har det renderat till att jag har blivit en väldig negativ individ, med en i övrigt negativ inställning till livet, vas nyanser där det mesta har blivit fokuserat till röra sig om en massiv gråskalig ton.

Men det är det tänkt det ska bli ändring på det, från och med nu.

 

 

 

 

 

5 reaktioner till “Nu vill jag bli den man jag är avsedd till att vara.

 1. BRA beslut och GLÄDJANDE..:-)

  Ge f-n i allt som ger dig dåliga vibbar och se dig omkring i vad du ändå har. Yttre negativ påverkan är förödande. Själv har jag förstått hur all världens elände påverkat mig negativt genom media och slutat att lyssna med halva örat. Håller den andra halvan öppen för att bara något så när veta vad som händer ”utanför” min lilla värld. Det är alldeles tillräckligt. Nu är detta jag och vad jag kommit fram till, så ta det med salt eller vad du vill 😉
  Lycka till ❤

  Gillad av 3 personer

 2. Det var ett rakt, fint och ärligt inlägg. Jag förstår vad du menar.
  Tipset som bergatlott gav om negativt som rapporteras runt om oss följer jag sedan något år tillbaka.

  Gillad av 1 person

 3. Tack. Ja, jag kan känna tacksamhet för att det finns den här typen av redskap för att få ut sig ett och annat av sina tankar och funderingar, vilket annars hade legat som en risk att det bara hade malt på insidan av en.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s