Var det idag allt hopp för mänsklighetenför försvann?


Expressen skriver om det så ofattbara som idag har hänt.

En 1,5-åring ska ha hotats med kniv av 4-5 tioåringar i Haninge i södra Stockholm, enligt ett larm till polisen.

Man läser i stort sett dagligen på sociala media om brott och överfall som har ägt rum mot intet ont anande individer. Men som när man nu läser om ett litet barn på ett och halvt år som blivit hotad med kniv av ett gäng äldre killar, det gör mig fullständigt förstummad av ilska. Hur är det möjligt?

I skrivande stund är det som har hänt inget som har fått Twitter att rasa med alla tänkbara kommentarer kring det som har hänt, vilket i sig är rätt så anmärkningsvärt. Men kanske är det som så att det nu har gått så långt med all skit som händer i vårt samhälle, att numera är det ett ytterst fåtal individer som ids bry sig? Kanske har vi alla lite till mans blivit avtrubbade?

https://www.expressen.se/nyheter/pappans-larm-till-polisen-15-aring-knivhotad-/

16 reaktioner till “Var det idag allt hopp för mänsklighetenför försvann?

 1. Det här får mig att fundera lite. Det är en icke informativ artikel i mina ögon. En sådan journalist vill jag kalla hyena och olyckskorp som inte vill annat än förmedla elände.

  Om nu en journalist vill lägga ut detta för att få uppmärksamhet så kammar han noll hos halva befolkningen. Och det är kvinnorna, i alla fall mödrarna. För ingen mor lämnar ett barn i barnvagnen i den åldern obevakad. Hon håller sig alldeles precis bredvid och skulle utan prut fånga in någon som är hotfull mot hennes barn Och då kommer min fundering: Var befann sig pappan? Är inte han ansvarig för sitt barns säkerhet? För inte satt han väl hemma på verandan?

  Om du i eget intresse – följ upp denna journalist, för att se om han kommer med en ordentlig uppföljare och en ordentlig redogörelse över händelsen.
  Men tyvärr så tror jag inte han gör det.

  Gillad av 1 person

 2. Sen undrar jag, råna en 1 1/2 åring, på vad, exklusiv klocka, plånboken? Sjutton ungen fattar ju inte ens vad en kniv är, bara ta mössan av ungen eller vad de nu ville ha, utan kniv. Ibland fattar jag inte ett dugg, sociala borde ta hand om ungarna och föräldrarna borde få en redig smocka för att de inte gör sin jobb med ungarna. Lås in ungarna på häktet ett dygn, utan mamma och pappa, så de blir så rädda att de inte gör om idiotin.

  Gillad av 1 person

 3. Samtidigt som jag kan förstå hur du tänker så ska man ha följande i åtanke. För Det första är jag mycket försiktig med att dela nyheter om jag inte tror att uppgifterna om det som skrivs är korrekta och inte härleds till att det skulle handla om fakenews. Och eftersom både Aftonbladet och Expressen har skrivit om det inträffade så har jag svårt för att ifrågasätta sanningshelten i det hela. Aftonbladet skriver. Enligt polisen var en pappa och hans lilla son ute på promenad när de plötsligt stötte på ett gäng med fyra-fem tioåringar. De ska ha då ha hotat den lilla pojken med kniv och skrikit något. Alltså var inte pojken själv när det hände, pappan och som framgår i artikeln fanns också med.

  Gilla

 4. Jo, jag förstår mycket väl att det hänt och vad jag förmodligen reagerade mest på varför pappan inte kunde vrida nac… av åtminstone nån av skitungarna för de måste ha varit väldigt nära vagnen. Sen tänkte jag på alla spel som finns i paddor och telefoner där det fäktas med knivar och skjuts till döds för att vinna över det som är fienden. Att sedan fienden blir till levande stråtrövare i vår vardag är att de är helt avtrubbade av vad verkligheten säger. Eller hur?
  Hur som helst så breder vansinnet ut sig och vi tappar tron på både det ena och andra. Mest över hur framtiden ska bli. Så jag förstår din uppriktiga reaktion till fullo. 🙂

  Gillad av 1 person

 5. Ja, håller med och jag begriper inte vad det är för fel på folk som inte kan, vill uppfostra sina ungar till bra människor. Vad var det för mening att ta sig genom halva jordklotet om man inte önskade varken sig själv eller sina ungar ett bättre liv? Jo, jag utgår ifrån att det var invandrade barn. Det där att råna i grupp är inget svenskt överhuvudtaget.

  Gillad av 1 person

 6. Ligger väldigt mycket i det du skriver här, instämmer till fullo. Och just det här med den avtrubbning som har skett på senare, där man inte tycks kunna göra skillnad på fiction och krass verklighet, det är mycket skrämmande.

  Gillad av 2 personer

 7. Det är så ruskigt att det inte är klokt, flatheten regeringen och myndigheter bjuder på, får mig att undra vad f** de håller på med. Ska de vänta tills allt är totalt kört. Våra barn och barnbarn, jag oroar ihjäl mig för dem och deras framtid, har de någon?

  Gillad av 1 person

 8. Högst relevant fråga du ställer. Tyvärr finns det nog ingen som kan ge nåt varken bra eller utförligt svar på den frågan. Men som Stefan Löfven sa: Det är på grund av alliansens skattesänkningar det ser ut som det gör idag i vårt samhälle. Jo, tjena. Ibland, rätt många gånger har jag haft anledning att fråga om det är han själv som har kommit på vad han ska säga i ett visst sammanhang? Eller så är det nån av hans rådgivare som har viskat orden i hans öra. Man förstår ju att allmänheten blir upprörda över den typen av så korkade uttalanden från statsministerns sida. Eller som när Löfven tidigare sa. ” vi såg det inte komma”. Då är det inte spetskompetens som styr vårt land.

  Gillad av 1 person

 9. I yngre dar var jag under en period aktiv i SSU. Men det som då kännetecknade ett parti som ofta låg på över 40% när det var val, har inget gemensamt med de socialdemokrater som styr idag, vare sig till till ideologi eller till nåt annat som kännetecknade ett parti för de svagaste grupperna i samhället, så har Löfven & co helt raderat ut sig som ett trovärdigt parti som står på arbetarklassens sida. De har förrått sin trogna skara av väljare och sympatisörer.. Idag är det inte försvarsbart att lägga sin röst på (S) sett utifrån hur de regerar vårt land.

  Gilla

 10. Jag kan bara hålla med, uppväxt med hela släkten som röstade på S, jag med under de år de stod för något hade en linje och ett mål. Men det var länge sedan de ärligt kunde kalla sig allt de påstår sig stå för. I nutid bara ego karriärister, ut med packet. Så känner jag. 🙂

  Gillad av 1 person

 11. De som idag bär huvudansvaret för vad som har lett fram till att vi har det samhälle vi har idag, det råder det ingen som helst tvekan om vem det är. Men trots den kritik som på senare tid har kommit inifrån de egna leden så är Löfven och hans drängar oförmögna att ta emot den kritiken på rätt ansvarsfullt sätt. I stället väljer man då att skylla ifrån sig. Det är ju alltid någon annans fel. Eller så gör man på annat sätt.

  Gilla

 12. De är så uppfyllda av sig själva, sin storhet att de helt har tappat markkontakt. Sjutton vet hur deras rådgivare är och vad de viskar i deras öron. Lågt i tak och censur gör nog inte att sanningen och rakhet står högt i kurs.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s