När alla goda ting är tre. En toppendag i mitt liv.


När jag igår hade begett mig iväg på min cykel för att inhandla veckans mat plus lite till på Ica Maxi, så hände det som brukar hända när vi, eller om jag på egen hand är där och handlar. Det blir gärna lite mer än vad som först är planerat som åker ner i kundvagnen. Gårdagen var inget undantag från den regeln. Men vadå, när lösviktsgodiset ligger på inte mindre än 49:- hektot, då är det väl ganska så självklart man passar på? Det är ju trots allt ändå snart påsk.

Så där stod jag sen vid kassan med fler varor än vad jag först hade tänkt mig det skulle bli. Tänkte för mig själv, att det här får jag aldrig med mig hem på cykeln, lika bra jag ringer efter en Taxi, tänkte jag.

Men precis i samma stund när jag var på väg att plocka ner varorna i sammanlagt 3 bärkassar, det var då jag fick syn på en god vän till oss, och som just själv hade varit där och handlat. Och utan att jag knappt hade hunnit säga ett ord till han, så erbjöd han sig att köra hem våra varor till oss, i sin bil. Det går inte nog att beskriva hur tacksam jag kände mig. Att han dessutom och som han sa, inte hade planerat att åka och handla vid just den tidpunkten på dan utan senare på eftermiddan, det gör det hela än mer fantastiskt. Snacka om en räddande ängel. Och som  dök upp i precis rätt tid.

Senare på eftermiddagen fick jag ett mycket trevligt telefonsamtal från en gammal kompis till mig, som bor i Göteborg, och som jag haft lite sporadisk kontakt med lite till och från. Det är en gammal klasskompis till mig och som jag kamperade ihop med när jag på 70-talet gick i högstadiet i en skola som heter Hammarkullskolan, som för övrigt ligger i Angered strax utanför de centrala delarna av Göteborg. Så det blev en både lång och mycket trivsam pratstund vi fick med varann.

Och så då strax efter det att vi hade ätit middag, då fick vi fint och kärt besök från ett av min frus barnbarn, och som sen var och hälsade på hos oss några timmar.

En toppendag, helt enkelt.

2 reaktioner till “När alla goda ting är tre. En toppendag i mitt liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s