Tro & tvivel i en tid som denna.


Även fast det har hänt att jag har haft mina tvivel på den Gudstro jag har, vilket när det har fått riktigt starkt fäste i mig, så visst har det hänt att det då har dragit mig en bra bit från Gud, sikten har blivit minst sagt grumlig om man säger så.

Och när nu tiderna är sådana som de är, med ett ständigt hot som hänger över oss och som vi aldrig kan känna oss säkra i att det inte kommer att drabba vare oss själva eller någon vi känner, till exempel inom vår familj, hemska tanke, på vad sätt hjälper det då med att ha en fast och förankrad gudstro inom sig själv? Och där tilliten till Gud gör att oavsett vad som än händer så är man tryggt förvissad om att Gud är den, och som jag läste att nån hade sagt i ett visst sammanhang, har allting under kontroll, allsmäktig som han är.

Så sent som igår läste jag att den totala summan över hur många människor det är som har dött i den här pandemin nu har överstigit fler än 300 000!!  Och med tanke på att det här är något som vi långt ifrån har sett slutet på än, då är frågan huruvida det verkligen är sant och om det håller att lita på en Gud som enligt vad som står att läsa om Guds egenskaper i Bibeln, där vi kan läsa om hur på vad sätt Gud presenteras för oss, om Guds allmakt, godhet, kärlek, barmhärtighet, nåd, plus mycket mer därtill som omöjligt går att rymma ett inlägg som det här. Men är det då verkligen sant? Och håller det att lita på och som vi kan vara lugnt förvissade om tron är inget misstag från dens sida som har satt sin tro på Gud?

Enligt vad Ingemar Hedenius har sagt, så finns det inga förnutsmässiga skäl till vad som skulle kunna tänkas försvara med att man tror på Gud. Så med annat ordval kan man säga att en person som säger sig tro på Gud, det är ingen tillförlitlig person det rör sig om som anses vara nån som man räkna med är fullt fungerande normal individ, åtminstone inte efter en ateists måttstock.

Jag är själv långt ifrån med att avlägga nån slags fullständig presentation över en tro och kring de frågor som rör Guds varande existens, eller så har jag gått på tidernas största blåsning.

Jag återkommer i ämnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s