Dagen när jag förlorade min hörsel.


Det har nu gått 3 år sen den ödesdigra dag i mitt liv när jag helt plötsligt förlorade min hörsel, dessutom slog det till på bägge två av mina öron när det hela inträffade. Till en början var jag övertygad om att det var en vaxpropp som hade bommat igen hörseln på mig, vilket läkare som jag först var i kontakt med på vårdcentralen själv trodde det berodde på. Men efter att ha spolat i genom öronen med antivaxmedel, detta utan att det blev nån positiv effekt av det, så förstod jag snart att problemet var av en helt annan art.

Det går knappt att beskriva den känsla av panik som infann sig när jag helt plötsligt märke att jag inte hörde nånting av vad som sa sades. Det var milt uttryckt en fruktansvärd känsla av hur det liksom kändes som jag var instängd i min egen kropp, fullständigt isolerad och bortkopplad från de ljud och röster jag då inte hörde ett ord av.

Men rätt omgående efter vad som hade hänt blev jag remitterad till närmaste hörselmottagning, som ligger några mil bort beläget från där vi bor.

Så efter att de noggrant hade gått igenom, bl.a för att kolla upp om det var som så att jag hade fått en stroke, vilket som det väl var inte rörde sig om, blev jag sen remitterad till öronspecialist, eller audionomottagning som det egentligen heter, där jag efter ha gått igenom sedvanliga hörselkontroller,  så fick jag sen fick pröva ut hörselapparater, och som jag fortfarande använder mig av.

Det gick ett tag, men så en dag märkte jag att hörseln var på väg tillbaka, men bara på det ena örat. Men med de hjälpmedel och som jag har haft sen dess, så har det ändå fungerat på behjälpligt sätt så jag har kunnat hänga med i vad som sägs runt omkring mig.

Och så har det varit fram tills för bara några dagar sen. Idagsläget hjälper det inte ens med de öronapparatet jag har för att ha fullgod hörsel. Men som väl är det ”bara” på mitt en öra som det nu är kraftigt nedsatt hörsel på. Det andra, det vänstra örat, hör jag uppskattningsvis nånstans mellan 70-80%

Så nu finns det bara en sak att göra för att förhoppningsvis få ordning på den här problematiken, nämligen att återuppta kontakten med dem igen på audinommottagningen.

4 reaktioner till “Dagen när jag förlorade min hörsel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s